Locuri de vizitat în România. Cele mai populare obiective turistice din România

Cauți locuri de vizitat în România? ⭐ Acestea sunt cele mai populare 10 obiective turistice pe care să le vizitezi în România.

Ce să vizitezi în România

România este destinația de vacanță numărul 1 în rândul turiștilor români.

Peste 60% aleg România ca principala destinație de vacanță, indiferent de sezon.

În timpul sezonului estival, litoralul românesc este în topul preferințelor, iar în restul sezonului, turiștii aleg diverse obiective turistice din România pentru a le vizita.

Din fericire, România este extrem de ofertantă privind atracțiile turistice ce pot fi vizitate, astfel încât poate satisface orice turist în materie de călătorii.

Dacă te întrebai care sunt cele mai vizitate locuri din România, am făcut o listă cu cele mai populare atracții turistice preferate de turiști.

Cele mai vizitate locuri din România

Castelul Bran

Cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula, Castelul Bran este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România.

Situat în Bran, lângă Brașov, acest castel istoric atrage turiști dornici să exploreze legenda lui Dracula și istoria sa.

Doar într-o singură zi, castelul este vizitat de peste 5000 de turiști – Rezervă cazare în zonă


Castelul Bran datează din secolul al XIV-lea și a fost construit în principal cu scopuri defensive.

Acesta a servit ca punct de control strategic pe drumul comercial care trecea prin Pasul Bran și a avut o importanță semnificativă în istoria României.

Video: Castelul Bran


Castelul Peleș

Situat în Sinaia, Castelul Peleș este al 2-lea cel mai vizitat obiectiv turistic din România.

Un exemplu impresionant de arhitectură renascentistă și a fost folosit ca reședință de vară a regilor României.

Este recunoscut pentru frumusețea sa arhitecturală și grădinile sale pitorești – Rezervă cazare în zonă

Construcția Castelului Peleș a început în 1873, la comanda regelui Carol I al României. Arhitectul responsabil pentru designul castelului a fost Johannes Schultz, iar mai târziu, arhitectul Karel Liman a contribuit la dezvoltarea lui.

Castelul a fost construit pe o perioadă de peste 40 de ani și a fost finalizat în 1914.

În prezent, Castelul Peleș funcționează ca muzeu și oferă turiștilor posibilitatea de a explora 42 de camere frumos amenajate, cu o colecție impresionantă de artă, mobilier, arme și obiecte de artă decorativă.

Video: Castelul Peleș


Orașul București

Capitala României se află printre cele mai vizitate locuri din România.

Nu este de mirare, ca București atrage zilnic mii de turiști dornici să exploreze zona istorică, muzeele, bulevardele și parcurile capitalei.

sursa foto: theculturetrip.com

Bucureștiul oferă o diversitate arhitecturală impresionantă, de la clădiri istorice cu influențe neoclasice, Belle Époque și Art Nouveau până la clădiri moderne de sticlă și oțel. Orașul a fost numit “Micul Paris” datorită arhitecturii sale elegante din secolul al XIX-lea.

Orașul oferă turiștilor o combinație fascinantă de istorie, cultură, arhitectură și viață de noapte. Este un oraș în continuă dezvoltare, cu multe locuri de vizitat.


Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina, situată în orașul Alba Iulia din România, este un important monument istoric și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România.

Cetatea are o istorie care se întinde pe mai multe secole. Orașul Alba Iulia a fost înființat în secolul al II-lea d.Hr. sub numele de Apulum și a avut o importanță strategică în timpul Imperiului Roman.

Cu toate acestea, cetatea actuală a fost construită în secolul al XVIII-lea, în timpul domniei împăratului Carol al VI-lea al Sfântului Imperiu Roman. Rezervă cazare în zonă

Acesta este locul unde se simte și se celebrează istoria bogată a României și evenimentele care au condus la unirea principatelor în 1918.


Delta Dunării

Una dintre cele mai importante atracții turistice din România este Delta Dunării, o rezervație naturală unică și Patrimoniu Mondial UNESCO, care atrage zeci de mii de turiști dornici să exploreze locurile sale. Rezervă cazare în zonă

Delta Dunării este o destinație populară pentru turiști dornici să exploreze frumusețea naturală a zonei.

Turiștii pot face excursii cu barca pentru a observa fauna și flora sau pentru a explora satele pescărești tradiționale.

Delta Dunării este un ecosistem unic și un paradis pentru observarea naturii sălbatice. Adăpostește o varietate impresionantă de specii de plante și animale, inclusiv peste 300 de specii de păsări, precum pelicanii, cormoranii, stilturile sau cufundătoarele.

De asemenea, aici trăiesc specii de pești, broaște țestoase, crabi și alte vietăți acvatice.


Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor (numit și Castelul Huniazilor) este un impresionant castel gotic situat în orașul Hunedoara.

Castelul este unul dintre cele mai cunoscute și mai bine conservate castele medievale din România și este o atracție populară pentru turiști. Rezervă cazare în zonă

Castelul Corvinilor a fost construit în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, unul dintre cei mai importanți lideri militari și politici ai Transilvaniei din acea perioadă.

Castelul a fost construit pe locul unei fortărețe mai vechi și a servit ca reședință nobiliară.

Castelul are două turnuri celebre: Turnul de sud (Turnul lui Iancu de Hunedoara) și Turnul Capistrano.

Turnul de sud, cu o înălțime de 31 de metri, este una dintre cele mai impresionante părți ale castelului și oferă o vedere panoramică asupra orașului Hunedoara. Turnul Capistrano a fost numit după călugărul franciscan Giovanni da Capistrano.

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România și oferă o experiență fascinantă pentru cei care doresc să exploreze istoria și arhitectura medievală. Vizitatorii pot explora camerele castelului, sălile impunătoare și să se plimbe prin curțile interioare.


Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț estea cea mai vizitată mănăstire din România.

Parte a Ansamblului Mănăstirilor din nordul Moldovei, Mănăstirea Voroneț este renumită pentru exteriorul său pictat în albastru intens, care a dus la porecla de “Capela Sixtină a Estului”. Rezervă cazare în zonă

Mănăstirea Voroneț a fost construită între anii 1487 și 1488, în timpul domniei lui Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori ai Moldovei. Aceasta a fost înființată ca mănăstire ortodoxă și a servit ca loc de rugăciune și meditație pentru călugări.

A fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1993 datorită valorii sale istorice, arhitecturale și artistice. Frescele sale exterioare sunt considerate printre cele mai bine conservate și impresionante exemple de artă murală medievală.

Mănăstirea Voroneț este una dintre cele mai vizitate mănăstiri din România și primește turiști din întreaga lume. Aceasta oferă o experiență unică pentru vizitatori, care pot admira frescele exterioare, explora interiorul bisericii și învăța despre istoria și spiritualitatea locului.


Sighișoara

Sighișoara este un oraș medieval situat în Transilvania, în partea centrală a României, și este cunoscut pentru frumusețea sa istorică și arhitecturală.

Este unul dintre cele mai vizitate locuri din România, inclusiv de către turiștii străini. Rezervă cazare în zonă

Orașul Sighișoara are o istorie îndelungată care se întinde pe mai multe secole. El a fost fondat în secolul al XII-lea și este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa.

In Sighisoara sunt multe atracții turistice, insă cel mai impresionant aspect al Sighișoarei este centrul său istoric bine conservat, care a fost inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1999.

Aici, poți explora străzile pietruite, casele colorate cu fațade gotice, biserici medievale și turnuri de apărare.


Sibiu

Orașul Sibiu este in topul locurilor de vizitat din România raportat la numărul de turiști.

Acesta este al 3-lea cel mai vizitat oraș din România după București și Brașov.

A fost fondat în secolul XII de coloniști sași și a devenit un important centru cultural și economic în Evul Mediu. Rezervă cazare în zonă

Sibiu este cunoscut pentru festivalurile și evenimentele culturale pe tot parcursul anului, cum ar fi Festivalul Internațional de Teatru Sibiu (FITS) și Festivalul de Jazz Sibiu Jazz Festival.

Printre cele mai vizitate locuri din Sibiu, centrul istoric este pe primul loc. Este renumit pentru arhitectura sa medievală bine conservată. Străzile pietruite, clădirile cu fațade colorate și piețele vechi oferă o atmosferă unică.


Brașov

Orașul Brașov, este cel mai vizitat loc (oraș) din România, după capitala București.

Piața Sfatului este centrul istoric al orașului și este flancată de clădiri colorate și restaurante. Aici se găsește și Biserica Neagră, una dintre cele mai mari biserici gotice din România. Rezervă cazare în zonă

Biserica Neagră (Biserica Sfânta Maria) este un important monument istoric și arhitectural. Ea este numită după un incendiu care a închis-o și a lăsat pereții săi negri de la fum.

Brașov este, fără îndoială, un oraș care merită vizitat. Atmosfera sa autentică și istorică, frumusețea sa naturală și diversitatea obiectivelor turistice îl fac o destinație atrăgătoare pentru turiști.


Top 10 Cele mai vizitate locuri din România

  1. Castelul Bran
  2. Castelul Peleș
  3. Orașul București
  4. Cetatea Alba Carolina
  5. Delta Dunării
  6. Castelul Corvinilor
  7. Mănăstirea Voroneț
  8. Sighișoara
  9. Sibiu
  10. Brașov

Spune-ne părerea ta